„Unde stau bunicii tai?” | „La Roma!”

Nu stiu cati dintre noi ne dam seama, dar la intrebarea: „Unde stau bunicii tai?”, foarte multi din noua generatie raspund „La Roma”. Am luat Roma ca un exemplu, ideea fiind ca multi dintre bunicii copiilor din ziua de azi sunt peste hotare.

Situatia celor plecati se discuta de ani de zile; de la ce probleme a cauzat plecarea lor in randul economiei, familiei si a copiilor si pana la beneficiile plecarii acestora, a posibilitatilor pe care ei le creeaza atat copiilor, dar si Romaniei, in general.

Acum, in 2018, am auzit aceasta afirmatie: „Bunicii mei stau la Roma!”. Aparent e ceva cool, dar daca te gandesti putin, nu e. Asta inseamna o familie dezbinata. O familie care s-a sacrificat pentru a avea o sansa. Pentru a avea sansa pe care, in mod normal, oricine ar trebui sa o aiba: sansa de a avea un loc de munca, de a avea posibilitatea de a-si intretine familia, de a oferi o educatie adecvata copiilor.

Prea multe familii sunt dezbinate pentru ca cei plecati nu au de ce sa se intoarca acasa. Oamenii vor sa vada o schimbare in mentalitatea noastra, vor sa vada ca lucrurile se dezvolta in toata tara si nu doar in cateva zone, dar, mai ales, vor sa li se ofere sansa sa puna in practica ceea ce au fost nevoiti sa invete in exilul pe care statul i-a fortat sa il accepte.

Prea multi oameni plecati, fortati doar sa munceasca, care isi sacrifica in fiecare zi viata pentru a le oferi altora o viata mai buna, o viata de care n-au avut parte. Din pacate, prea multi oameni fara vise, fara dorinte. Iar acesti oameni sunt satui, neinteresati, iar acest lucru ne afecteaza.

Stau si ma gandesc, ce ar fi daca toti acesti oameni ar face un efort si ar veni in tara intr-un an electoral? Sa voteze la Parlamentare, la locale. Sa isi aleaga conducatorii dupa planul pe care acestia il propun, dupa viziunile lor politice vazute si experimentate „pe bune” in tarile din Occident. Oare cum ar fi?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: