TURMERICUL face ce chinetoterapia nu reuseste: blocheaza dezvoltarea cancerului

Turmericul sau sofranul de India este un medicament ayurvedic vechi care a fost folosit de secole in întreaga Indonezia si Asia de Sud-Est. Acesta este un puternic anti-inflamator si antioxidant. Prin urmare, poate lupta impotriva unui numar mare de boli cronice, de la boli de inima si diabet pana la dementa. Turmericul este, de asemenea, util in reducerea inflamatiilor si a stresului oxidativ celular care provoaca boli degenerative. Imbunatateste circulatia sangvina, ceea ce duce la imbunatatirea functiei cognitive si cresterea vitezei de vindecarea ranilor.
Stiati ca mai putin de o lingurita de turmeric pe zi reduce semnificativ ADN-ul mutant producator de cancer?
In timpul unui studiu care a implicat 21 de participanti care sufera de cancer la nivelul capului si al gatului, cercetatorii de la UCLA au descoperit ca Curcumina (componenta primara din turmeric) poseda aceste proprietati de blocare a cancerului,. Participantilor li s-au dat doua tablete masticabile Curcumina care contin 1000 de miligrame de substanta fiecare. Dupa evaluarea rezultatelor, laboratorul a constatat ca enzimele din gura pacientilor responsabile de raspandirea si cresterea cancerului au fost inhibate prin suplimentarea Curcumina, astfel oprind raspandirea celulelor maligne.
Acest condiment originar din India este benefic si impotriva racelii. O jumatate de lingurita de turmeric amestecat cu 100ml lapte cald, servit o data sau de doua ori pe zi, te poate tine departe de disconfortul creat de raceala, dar si de punga de pastile care o folosesti ca sa o tratezi.
Proprietatile sale antiseptice il recomanda ca un bun tratament pentru cosuri. Mastile cu turmeric curata tenul de toxine, conducand spre un efect e intinerire a pielii.
Turmericul este un antiinflamator natural si reuseste sa elimine durerile usoare, fiind util impotriva artritrei si durerilor articulare. De asemenea, fiind un antiinflamator natural este recomandat si ca tratament pentru diversele afectiuni inflamatorii ale intestinului, precum colita ulcerativa, dar nefiind recomandat pentru cei cu probleme biliare.
Despre turmeric se spune ca stimuleaza fercirea, avand un rol important in producerea de serotonina si noradrenalina.
Sofranul indian, prin contributia la eliminarea de placi la nivelul creierului si prin imbunatatirea fluxului de oxigen, sustine starea generala de sanatate a creierului, fiind un puternic combatant al tulburarilor cognitive, precum boala Alzheimer.
Un alt aport important pe care il aduce turmericul in viata noastra este cresterea aportului bilei, imbunatatind astel digestia si fiind un suporter de incredere al celor care se lupta cu kilogramele in plus.