Planeta se apara! #COVID19

Planeta se apara si a reactionat. Pentru ca noi, oamenii, ne-am atins fericirea prin mult egoism. Nu am avut nicio limita, nu ne-a pasat de nimic.

Traim intr-un loc unde specificul este „viata”. Tot ce ne inconjoara este plin de viata, fie ca vorbim de plante, animale, planeta in sine are viata. Noi, oamenii, am crezut mult timp ca doar noi suntem importanti aici, iar restul e facut ca sa ni se supuna. Mai mult, am crezut ca si alti oameni sunt facuti tot ca sa ni se supuna. Nu am mai tinut cont de nimic.

Am exploatat resurse, am exploatat animale, am ajuns sa ne diferentiem social intre noi doar crezand ca viata noastra este mai importanta decat a altor oameni sau fiinte. Am poluat, consumat, risipit fara sa ne pese de viata din jurul nostru. Insa planeta a reactionat! Toate „loviturile” pe care i le-am dat a afectat-o. Intr-un fel sau altul, ea ne-a avertizat. Ne-a cutremurat, ne-a stropit cu inundatii/tsunami, ne-a trimis uragane unde nici vantul nu batea inainte, ne-a adus in vedere ca o cam infierbantam, insa noi? Noi am luat masuri, dar nu acum, pe viitor.

Noua nu ne-a pasat de nimic! Nici unde ne aruncam gunoiul, nici daca putem recupera ceva din el, ba mai mult, cumparam unele lucruri doar ca sa le aruncam. Intr-o goana fanatica dupa ceva ireal, dupa bani, si cu boli de multe ori inventate, stresandu-ne ca nu exista leacuri pentru ele, am ales sa ranim exact ceea ce ne hranea: planeta.

Insa planeta noastra este intruchiparea perfectiunii, forma ei rotunda ne arata egalitatea si echilibrul, compozitia ei permite oricarei fiinte sa isi traiasca viata. Iar planeta ne-a lovit punand laolalta cateva dintre elementele ei: pamantul si aerul. Ne-a facut un virus prin intermediul animalelor si il transmite usor prin intermediul aerului. Au mai ramas doua elemente, focul si apa, sa fie, oare, acesta antidotul?

Planeta a creat un echilibru social pe care nici un regim politic modern nu a reusit sa il produca. A reusit sa ne opreasca din fuga nebuna a carei destinatie nimeni n-o stia. Ne-a facut sa ne gandim la noi ca la ceva ce traieste in prezent si, ca sa supravietuiasca, e nevoit sa actioneze acum!

Planeta, insa, e mai isteata decat noi. Ne va lovi, in fond, si mai tare cu ceva ireal… dupa care am alergat prea mult, acum constatand ca banii nu inseamna nimic. Si ne ajuta sa devenim egali… intr-un mod natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: