Motivul pentru care oamenii inteligenti lupta din greu pentru a-si gasi jumatatea

In general persoanele inteligente se confrunta cu problema acceptarii altor persoane in preajma lor si, implicit, in gasirea unei persoane cu care sa isi petreaca restul vietii. De ce se intampla asta?

Persoanele inteligente sunt mai analitice cand vine vorba de dragoste

Oamenii inteligenti tind sa aiba o mai buna capacitate de previziune. Previziunea este de fapt abilitatea de a analiza o situatie, de a-si aminti experiente trecute relevante si de a face o evaluare a situatiilor viitoare bazandu-se pe aceastea. Aplicand aceasta mentalitate oamenii inteligenti sunt predispusi spre a abandona o relatie la primul semn de pericol aparut. Daca experienta e cel mai bun profesor atunci oamenii inteligenti se vor baza pe experienta pentru a se ghida. Fiecare relatie are situatii similare. Ce a ruinat o relatie nu trebuie intotdeauna sa o ruineze si pe alta, dar pentru cei care se bazeaza pe experientele precedente, se pot indeparta la primul semn de pericol.

Oamenii inteligenti stau „in garda”

O alta urmare a deciziilor bazate pe experiente cand vine vorba de dragoste este aceea ca oamenii inteligenti tind sa se pazeasca mai mult. Acestia au nevoie de mai mult timp pentru a se dechide in fata celeilalte persoane pentru ca intotdeauna au tendinta de a se raporta la trecut, cand au fost deschisi cu cineva, iar acest lucru i-a facut sa sufere. Din acest motiv, cealalta persoana o considera pe aceasta rece sau distanta, caracteristici pe care nimeni nu le vrea la persoana de langa el.

Oamenii inteligenti sunt adesea singuri pentru ca este alegerea lor

Oamenii foarte inteligenti gandesc analitic, chiar si atunci cand este vorba de lucruri precum o relatie. Prin urmare, oamenii inteligenti isi dau seama ca a fi singur este mai bine decat a fi cu persoana gresita. Astfel, in esenta, cei mai multi oameni intr-adevar inteligenti sunt singuri pentru ca asa vor ei. Este o decizie rationala.

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: