Logica „administrativa”

…sau logica administratiei

 

Uite cum se face ca soarta mi-a dat sansa de a fi locuitor al municipiului Focsani, resedinta judetului Vrancea. Consider ca fiecare actiune/lucru care se petrece cu noi are scopul de a ne invata, pregati pentru viitor. Sunt sigur ca nu intamplator ma aflu acum aici.

 

Peste micutul oras a trecut vara, toamna, a venit iarna, iar acum totul a renascut cu ocazia primaverii. Ca orice oras membru al Uniunii Europene, avem unele masuri de preventie a accidentelor, respectiv limitatoare de viteza la trecerile de pietoni.

De-a lungul timpului aceste limitatoare au fost variate, insa niciodata pretuite. Spun asta pentru ca la inceput au fost limitatoare sub forma de „ȚÁȚĂ” (prima imagine), iar apoi clasicele galbene cu negru (a doua imagine).

tate galbennegru

Ce credeti? NIMANUI nu i-a pasat de ele! Ce inseamna asta? Asta inseamna ca de fiecare data cand venea iarna si in toata tara/lumea aceste limitatoare se demontau pentru ca lama folosita la dezapezire sa nu le agate, in Focsani nu era chiar asa. Pentru ca aici lucrurile sunt un pic diferite („Cate bordeie atatea obiceie”).

 

Si uite asa in fiecare iarna aceste limitatoare ramaneau pe strazi mai mult incurcand traficul decat sa duca la protejarea pietonilor. Primele au fost distruse complet, insa cele galbene rezistau eroic. Au fost avariate, evident, indoite, dar inca isi faceau treaba.

Acum ce sa vezi? A venit primavara asa ca… schimbam si limitatoarele! Punem altele, tot galben cu negru, dar ceva mai solide. Vi se pare normal? Nu era mai intelept sa le scoata in decembrie si sa le monteze inapoi in martie? Era, dar cred ca aici nu este valabila Legea Corespondentei! Adica nu avem aceleasi ganduri. Dar acum s-a actionat intr-un mod inedit! S-au montat niste limitatoare mai zdravene, poate la iarna se rup lamele in ele. Cred ca o lama costa mai mult decat un limitator.

Bagam banii in limitatoare, securizam orasul cu camere de filmat, dar niste hoti de magazine/banci nu ii avem inregistrati pe niciunde. Pentru ca nu deranjeaza…

 

Completare: oare cine e furnizorul de limitatoare? Eh, probabil e doar o coincidenta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: