Istoria se tot repeta…

De fiecare data am avut cate ceva de invatat din istorie si din acest motiv este foarte importanta istoria unui stat: cu cat e mai bogata cu atat mai multe invataminte a dobandit statul respectiv. Sau, cel putin, asa ar trebui sa fie…

Romania a reprezentat si reprezinta granita dintre Orient si Occident. Punctul de intalnire a „religiosilor extremisti” cu laicii vestici. Chiar la noi, una din tarile cu cel mai ridicat grad de crestinizare din Uniunea Europeana. In mod cert, aceasta credinta ne-a tinut puternici.

Problema actuala, cea a sirienilor, este, probabil, cel mai mare asalt civil din lume. Este o noua forma de atac. Parerile sunt PRO si CONTRA, e firesc. Sunt unii care ne incurajeaza sa ne fie mila si sa ii primim in jurul nostru, iar altii care nu sunt pentru primirea lor. Ce e de facut?

Eu cred ca trebuie sa fim romani si sa ne comportam natural. Mai exact, propun sa fim primitori, cum o facem de obicei, si sa ii primim inca de la granite cu paine, sare si tuica. Daca imi refuzi ospitalitatea, nu intri. Tuica poate fi un filtru religios ideal.

Acum lasand gluma la o parte… De ce sa ii primim? Le avem noi pe ale noastre! Avem romani care isi pierd viata la doar cateva sute de kilometri, in Ucraina, si pentru care nu facem nimic! Avem romani in Valea Timocului pe care ii lasam sa fie „sarbizati” si cu care nu facem nimic. De ce sa ne punem pe cap o natie care nu se adapteaza ci isi adapteaza mediul la stilul ei de viata? Sa privim putin in Europa de Vest, la Occident, unde, in tarile civilizate, se vorbeste araba pe strada, iar musulmanii sunt cei care „fac legea”. Au invadat, treptat, Europa, iar acum e o miscare de gherila.

Totusi, exista o gramada de organizatii internationale care au tot dreptul sa nu faca nimic, iar in situatii de genul asta vin cu pretentii cum sa ne luam cota, ca pe vremea lu’ Raposatu’.

Constitutia Romaniei, articolul 3, aliniatul 4: Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine. Unde-i lege… nu-i tocmeala!

Completare: sa vedem cum au reactionat acesti oropsiti in Ungaria cand autoritatile le-au dat apa si alimente… le-au aruncat! Pentru ca ei nu problema asta o au. Ei vor teritorii. Problema lor e alta, de fapt, iar treaba asta cu ISIS e doar un laitmotiv.

Uniunii Europene nu ii convine? Eu zic sa plecam, atunci, din aceasta gasca. Sunt convins ca vom castiga mult mai mult in acest fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: