IDEEA zilelor de 1 si 8 MARTIE

* Acest articol se adreseaza IN SPECIAL femeilor, insa trebuie „oferit” de barbati!

 

Uite ca a trecut si perioada „de foc” pentru barbati, anume 14 februarie – 1 martie – 8 martie. Aceia care am supravietuit, va FELICIT!

 

Dar de ce s-a ajuns la aceasta perioada atat de incarcata de energii negative? De ce nu se bucura lumea de ele? Pana la urma, ele au fost facute pentru…

pDe ce nu ne bucuram pe deplin de aceste evenimente? Pentru ca ne-am indepartat de traditii! Pentru ca am preferat sa ne „lasam” pe mana unor specialisti (in marketing, evident) care au nisat aceste evenimente. Pe de alta parte, altii au contracarat, au profitat de aceasta nisa si au infaptuit alte zile precum ziua barbatului. Pana la urma… cine are de castigat?

Satisfactia sau fericirea noastra, ce zice? Zice ca e o perioada de foc.

 

O lege general valabila, mondiala, interplanetara, etc. ne spune ca primim si daruim. Dupa asta ne guvernam existenta profana si in orice actiune a noastra se regaseste acest principiu. Concret, muncim pentru a obtine bani (tot niste specialisti au inceput sa „coloreze” treaba asta si au creat notiuni precum empowerment, feedback, dar scopul e acelasi), ne rugam pentru bunastare, iubim pentru a ne multumi/satisface/etc. sufletul, iar exemplele pot continua la nesfarsit.

 

14.02-1.03-.8.03 – triada de foc

De ce e triada de foc?

 

De 14 februarie ar trebui sa fie un fel de Craciun, dar pentru indragostiti. De fapt lucrurile nu stau chiar asa. Cel care ofera, de cele mai multe ori, este „masculul”. El trebuie sa fie „gentleman-ul” Ce primeste? Hmmm, cam nimic nou!

 

Luna martie

Ne-am indepartat atat de mult de traditie nu doar prin adoptarea sau acceptarea globalizarii, adica prin introducerea in „circuitul” intern a Valentine’s Day, ci si prin modificarea zilelor de 1 si 8 martie. Din cate stiu eu, in Romania, de la Iasi „in jos” barbatul este principalul „sponsor” al acestor manifestari. Pai, sa ne gandim logic: de ce si 1 si 8 martie s-ar fi adresat DOAR femeilor? Ca sa ce?

Mai pe scurt, de 1 martie NU ESTE EXCLUS/INTERZIS/RUSINOS ca femeie sa oferi un martisor unui barbat. De asemenea, cand esti felicitata (mai ales cu felicitari standard de genul „O primavara frumoasa”), draga mea femeie, si pentru mine ca barbat este tot inceputul primaverii si sa stii ca apreciez cand primesc la schimb un „Multumesc, la fel”.

8 martie este ziua femeii, nu am ce spune. Dar 8 martie se justifica pe baza unui 1 martie sanatos.

 

Asadar, femeilor, ma bucur ca a trecut perioada asta si sper ca nu veti continua la fel si la anul. Inceputul primaverii e pentru orice vietate si trebuie tratat ca atare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: