Iasi – capitala „unculturala”

Daca exista un oras care poate fi declarat Capitala Culturala a Romaniei, tinand cont de istorie si de ce „a fost”, cu siguranta acest lucru ii revine Iasului!

Din pacate lucrurile nu mai stau chiar asa, iar „evolutia” actuala pare sa fie o involutie acuta. Suntem interesati din ce in ce mai mult de beneficii materiale. Suntem atat de interesati de ele incat pentru o galeata in care avem o sticla de ulei si un kilogram de faina ne vindem votul unor oameni care iau, mai apoi, banii comunitatii.

Astazi s-a dat un verdict care pe unii se pare ca ii surprinde: Iasi iese din lupta pentru titlul de Capitala Culturala. E ca si cum ai spune ca esti „surprins de ninsoarea din Ianuarie”.

Cum, domnule, sa ramana in cursa cand nu s-a facut nimic in directia asta? De ce naiba inca mai credem intr-o revenire? De ce va lasati tradusi cu aparente ieftine?

Daca Iasi ar fi vrut sa fie Capitala Culturala, atunci ar fi trebuit sa faca ceva. ORICE!

 

PS: a se verifica, cand au fost inscrise pe Facebook primele pagini cu denumirea de „Iasi capitala”, „Iasi capitala culturala”, etc. (hint: eu le-am inscris. Completare: cand am contactat paginile care bagau bani in sponsorizare si care nu se incadrau in categorie, pentru ca eu luasem numele din categoria corespunzatoare, raspunsul a fost nul).

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: