Gandesc, dar ajung la o concluzie falsa

Dupa ce Edison devenise un inventator cunoscut, a fost intrebat la un moment dat cum de nu s-a descurajat in fata atator esecuri. Raspunsul lui a fost urmatorul: “Nu au fost esecuri, am descoperit 999 de modalitati cum sa NU faci un bec”.

Chiar daca nu suntem fizicieni si nici inventatori, sa examinam cateva situatii in care trebuie sa ne asteptam la mai multe incercari pana sa ajungem la reusita finala.

 

  • Cautarea in dragoste. Majoritatea oamenilor cunosc multe persoane si stabilesc multe relatii nepotrivite pana sa-si gaseasca sufletul pereche. Este vorba aici de un process de incercare si eroare.
  • Gasirea unei munci care ne face sa ne simtim impliniti. Si aici putem trece prin multe experiente nesatisfacatoare pana cand sa gasim un loc in care sa ne simtim utili si in care sa ne putem folosi toate resursele.
  • Descoperirea unei pasiuni. Multi oameni descopera la maturitate o activitate care ii pasioneaza cu adevarat – de exemplu, sa cante la un instrument – si o vor practica pana la sfarsitul vietii.

Asadar nu trebuie sa ne temem de faptul ca becul nostru se va arde o data sau de mai multe ori, daca suntem convinsi ca, mai devreme sau mai tarziu, se va face lumina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: