Focsani Free City Tour

In ultima perioada, printre pasiunile mele se regaseste tot mai des istoria si asta datorita faptului ca am avut ocazia sa calatoresc in multe colturi din lume, sa cunosc istoria diferitelor natiuni si locuri, dar si din dorinta de a intelege mediul contemporan in care imi traiesc viata. Astfel, am realizat ca stiu foarte putine despre orasul meu natal, Focsani, desi alte locuri imi sunt mai putin straine.

Plecand de la misiunea: „Ajutam la descoperirea orasului Focsani atat calatorilor cat si vrancenilor care vor sa afle despre istoria locurilor pe care le parcurg zi de zi„, Focsani Free City Tour se incadreaza in selecta lista a oraselor din Romania care ofera posibilitatea unui tur ghidat de oras, gratuit. Amintim printre orasele care au un astfel de tur gratuit Iasi, Brasov, Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca. Mai mult, Focsani este simbolul Unirii, istoria orasului fiind in stransa legatura cu istoria intregii tari.

Am avut ocazia sa mai fac astfel de tururi gratuite in Iasi (Iasi Free City Tour) si Roma (Rome Free City Tour), ocazie cu care am intalnit oameni de peste tot, atat de diferiti si incantati de informatiile pe care le aflau despre respectivele locuri. Mai mult, sansa unui tur gratuit iti da posibilitatea sa interactionezi mai mult, atat ca ghid cat si ca participant, astfel obtinand mai mult decat o simpla plimbare impreuna, ci o prietenie pe termen lung.

Consider ca este important sa ne cunoastem imprejurimile, sa stim ce evenimente au marcat si influentat locurile in care traim, in acest mod reusim sa intelegem prezentul si, de ce nu, sa preconizam viitorul!

Focsani Free City Tour va avea loc pe 10 iulie, aceasta data reprezentand „ziua de nastere” a orasului Focsani in forma lui actuala. Vom pleca din Piata Unirii si ne vom plimba aproximativ doua ore, parcurgand principalele puncte cu semnificatie istorica din oras. Dupa cum spuneam, turul este gratuit, fiind totusi importanta anuntarea prezentei la acest eveniment pe Facebook (click AICI).

Despre organizator

Organizatorul si ghidul acestui eveniment este Bogdan Sacaleanu, un vrancean pasionat de calatorii, de a cunoaste si de a impartasi cu altii ceea ce cunoaste. Profesia mea este de economist, singura tangenta profesionala cu turismul fiind aceea ca in urma liceului am devenit Tehnician in Turism. In trecut am ghidat oamenii prin Iasi si Roma, proiectul Rome Free City Tour fiind unul personal.

Sustinatorul fidel al acestui proiect este clubul Rotaract Focsani Varana caruia vreau sa ii multumesc pe aceasta cale pentru sprijinul neconditionat oferit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: