Focsani, Vrancea, ROMANIA

Astazi ne oprim putin asupra judetului Vrancea, judet ce beneficieaza de un relief variat, avand de la cea mai joasa campie (10-20m) pana Vf. Goru (1785 m).

Municipiul resedinta de judet este Focsani, sau orasul de pe Milcov, orasul Micii Uniri, a Moldovei cu Tara Romaneasca, se afla astazi pe cursul lin al drumului european E85. Aflat chiar la gura de varsare a Moldovei (romanesti+Basarabia) in Romania, Focsaniul are parte de un trafic rutier ridicat.

harta VN

Orasul de pe Milcov parcurge o perioada critica. Este acea perioada in care lucrurile nu merg cel mai bine, dar nici cel mai rau. Este o perioada de tranzitie, de alegere. Este punctul 0 din care se decide un nou curs. De acum si argumente in favoarea afirmatiei mele.

 

Pe fondul schimbarilor petrecute in Romania, evident ca au influentat si acest judet in care timpul parea ca inghetase. Oamenii care fac/faceau legea au inceput sa fie anchetati, arestarile au inceput „sa curga”, tupeul s-a oprit odata cu apropierea termenului de pronuntare. In judet lucrurile erau atat de clare incat si un copil de pe strada putea sa iti spuna cine sunt liderii zonali, indiferent de segmentul de activitate in care vroiai sa initiezi ceva. Toate astea se vor opri la un moment dat. Speram ca pe acest „val”.

 

Ne aflam intr-un moment de cotitura. E ca in anii ’90. E exact ca peste 5 ani in Republica Moldova. Au aparut nise datorita schimbarilor. Ce facem? Cum facem? Dar daca…?

 

Cred ca renasterea cauzata de venirea primaverii va aduce o renastere si acestui judet cu un imens potential.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: