Dezbinarea e calea succesului

In acest articol vreau sa opinez despre ideea de „Dezbinare” ca si o sigura cale a succesului.

Daca in vremurile de mult apuse se foloseau mijloace precum razboiul, religia sau revolta (3R) pentru cucerirea unui teritoriu/stat, astazi „civilizatia” a avansat. De ce sa trimiti echipe intregi de oameni culti sau mult armament cand cel mai simplu este de Dezbini. Cum faci asta? Mai simplu decat crezi! Fa oamenii din cadrul unei comunitati sa se certe intre ei, iar tu iti vezi linistit de treaba printre ei fara ca acestia sa te observe!

Am semnalat si in alte articole aspecte de genul asta, dar uite acum si in spatiul nostru carpato-danubiano-pontic (chiar si fara Viorel spatiul a ramas pontic 🙂 ). Caz concret: Arges.

La Arges se intampla numai minuni. Se simte apropierea de Teleorman (nume provenind din limba turca si semnificand Padurea Nebuna)… Copii infectati. Cauza? Au stabilit-o: branza de vaci infectata cu E.Coli.

Mass-media, insa, fiind libera si de bune moravuri si urmarind sa ne creasca gradul de informare si, mai ales, fericirea nu ne lasa ca prostii sa fim manipulati de presa cealalta care vrea sa ne influenteze negativ facand lobby unor companii straine. Si ce face dansa? Incepe campania „Companii nationale”, adica, practic, ii loveste nationalismul chiar acum si acuza expertii care au decis ca branza infectata si produsa de un producator local ar fi infectat copii ca intentioneaza sa distruga o industrie in favoarea unor companii straine. Mi se pare fantasmagoric.

Vi se pare in regula? Mie nu. Orice s-ar sustine, firma vinovata sau firma victimizata, noi, auditoriul, suntem cei dezinformati. Nimic din ce se spune acolo nu are rolul sa ne informeze. Asta e doar o fatada! Sarpele cand merge pe sub pamant trebuie sa iasa, la un moment dat, ca sa poata trece in alta gaura (chiar, nu exista un termen specific pentru „gaura de sarpe”?). Cand face sarpele asta? Cand nu e nimeni atent. Acum, ce se intampla cu adevarat cu acei copii este interesant de observat si nu presa…

Avem nevoie de atatea dezbateri si aparari aiuritice?

Daca e branza buna sau nu? Documente. La achizitie e necesara prezentarea documentelor care sa ateste calitatea.

Restul e cancan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: