Despre povesti, despre noi

Traim intr-o agitatie continua, intr-un haos. Era vitezei ne-a lasat urme adanci in comportamente. Suntem atat de grabiti incat nici nu stim unde vrem sa ajungem. Actionam instinctual fara a rationaliza, de cele mai multe ori. Ne-am indepartat de Sursa.

De cate ori ati facut lucruri tinand cont de cum vor reactiona ceilalti? Sau de cate ori v-ati gandit ca cineva face unele lucruri ca si consecinta unor intamplari din viata sa? Dar, mai ales, de cate ori ati ascultat povestea celorlalti?
Plecand de la ultima intrebare ne putem da seama de o actiune foarte importanta, dar pe care suntem inclinati sa o facem din ce in ce mai putin: sa ascultam. Suntem atat de preocupati sa aratam ce suntem noi incat nu doar ca omitem sa reliefam si cine suntem, ci ii indepartam pe ceilalti cu egoismul nostru.
Doar imaginati-va, sa avem o poveste pe care sa o putem spune celor cu care interactionam, iar ei sa ne spuna povestea lor. Sa ne dezbracam unii in fata celorlalti, in acest mod evitand orice ascunzis. Am intelege starile nevrotice ale unora, ne vor fi intelese temerile de catre altii, dar cel mai important e ca nu am rani! Doar cu rea vointa am putea face rau cand stim exact ce poate rani pe cineva. Cu cat tehnologia evolueaza, cu atat sensibilitatea noastra creste. Cu cat avem mai multe mijloace de comunicare, cu atat mai mult creste distanta dintre persoane (“Comunic cu oameni oriunde pe glob/ Dar nu mă salut cu vecinii de bloc” – Deliric1).
Cu cat elemente de securitate cresc, cu atat creste si frica noastra. Ne ferim cand vorbim la telefon, cand vorbim cu un apropiat. E invers fata de cum ar trebui sa fie, nu?
Practic, tot ce ne inconjoara este creat de noi, de oameni. Noi suntem artizanii realitatii si tot noi suntem cei care punem bazele viitorului. Asadar tot noi suntem cei care putem imbunatati climatul general. Totul tine doar de noi si incepe cu noi insine. E important doar sa ne gandim si la ceilalti atunci cand actionam, ce senzatii le cream, ce emotii le putem cauza.
Haideti sa fim noi asa cum ii vrem pe ceilalti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: