Despre EGO…

Adaptand un vers din BUG Mafia, pot spune ca “despre EGO se pot face multe filme insa nu vreo comedie”. In versul original in loc de EGO era Romania. Cam acelasi lucru. Analizeaza pentru o clipa legatura sau posibilitatea unei legaturi intre EGO si Romania din ziua de azi. Ce parere ai? A ajuns Romania aici datorita EGO-ului unor oameni??

Revenind la adaptarea versului de mai sus… nu stiu daca un EGO ridicat a avut si un final reusit. Desi cele mai mari sau importante lucruri se nasc din frustrare, totusi acestea nu asigura sanatatea sufleteasca de care avem nevoie cu toti! EGO-ul nostru ridicat ne coordoneaza intreaga noastra viata. Suntem niste egoisti! Suntem egoisti din momentul in care ne nastem si pana murim. Din clipa in care ne hranim, in pantece sau la sanul mamei, atunci cand avem un copil pe care il crestem, desi (ii) oferim tot obtinem ceva in schimb si anume satisfactia zambetului sau si evolutia lui, atunci cand avansam in varsta si imbatranim suntem tot egoisti si chiar devenim periculosi pentru ca absorbim energii de la tinerii din jurul nostru. Evident ca facem acest lucru in mod involuntar.

Egoul in viziunea lui Albert Einstein

Cu EGO-ul e foarte greu de lucrat. Asta ne urmareste peste tot! Oriunde!! Hai sa fim sinceri cu noi si sa ne dam seama ca si atunci cand punem o poza pe Facebook o facem pentru like-uri si nu pentru altceva. Aaa, in functie de nivelul EGO-ului o putem face pentru a ne lauda cu vreo achizitie. Like-urile articolelor postate pe site imi hranesc in mod tacit EGO-ul personal. Dar cat de utila e treaba asta?

Sunt sustinatorul uciderii acestuia, eliminarii lui treptate. Altii sustin ideea hranirii acestuia la maxim si, presupun, o eventuala distrugere prin explozie.

despre ego

Candva eram toti sanatosi, sufleteste vorbind, si, desigur, trupeste. Legatura dintre trup si suflet desi o recunoastem, totusi nu tinem cont de ea. Ceva, insa, ne face sa stam departe de asta. E acea diferentiere dintre trup si suflet. Particulele din sufletul lui Adam Kadmon sunt imprastiate peste tot in lume, dar acea diferentiere le impedica sa se uneasca. Asta trebuie sa constientizam! Ca suntem toti proveniti din acelasi loc si noi, oamenii, influentam, schimbam sau actionam in toate situatiile. Noi ne iubim, noi ne omoram, noi ne imbolnavim, iar apoi ne tratam. NOI suntem la fel!

Sa mergi pe apa e posibil! Insa iti trebuie apa care sa vrea sa se lase calcata de picioarele tale!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: