Despre bun simt…

 

 

Ma bucur sa traiesc aceste vremuri. Ma bucur ca am ajuns in 2015 sa nu fim diferentiati de niste hartii. Imi pare bine ca indiferent ca am terminat inginerie sau economie pot lucra cam in orice companie. Ma bucur ca diferenta o poate face un lucru atat de simplu, natural si firesc, dar totodata atat de rar si de pretios la noi in tara… bunul simt.

BUN-SÍMȚ s. n. sg. Normă logică de apreciere, comună marii majorități a oamenilor.
Sursa: DLRLC (1955-1957)

 

Intr-o lume in care toata lumea e orbita de sclipirea banilor, in care toti sunt grabiti, smecheri sau prea ocupati… intr-o lume care, in conditiile mai sus prezentate, lumea INVOLUEAZA… bunul simt ne poate fi salvarea.

 

Ce e de apreciat la vestici, in general, este bunul simt pe care il au. De la a fi corecti in trafic, adica a semnaliza cand este nevoie, a permite trecerea altui participant la trafic si pana la a tine usa deschisa pentru persoana care urmeaza sa vina… bunul simt le ofera acel zambet sincer care molipseste fetele celor care il aplica.

Caci suntem facuti sa primim, iar atunci cand reusim sa oferim fara sa asteptam ceva la schimb, cand facem ceva in mod natural, de fapt primim o satisfactie mult mai mare. Cand astepti vecina/vecismilenul cu mainile incarcate si ii tii usa de la scara, zambetul pe care ti-l ofera in momentul in care iti multumeste iti va fi suficient pentru a-ti bucura sufletul.

Bunul simt, in vietile noastre, ne poate influenta mult mai mult decat ne imaginam. De la starea de calmitate, liniste, pana la buna executare a unor actiuni riguroase si pana la a ne respecta aproapele. Toate aceste lucruri doar daca lasam putin din ego, din individualismul in care suntem cultivate. Si, totusi, efectele pozitive se rasfrang din plin asupra noastra.

E drum lung pana il eliminam pe individul “smecher” si cu “combinatii”, pana inlaturam politicianul corupt sau pana eliminam soferii super calificati cu masini inmatriculate la Sud de Dunare… sau cei care sufera de un retard locomotor sau mintal si folosesc doar banda cea mai apropiata de axul drumului. Voi claxonati in continuare, “smecherilor”.

 

Hai sa facem noi o schimbare, hai sa incepem noi sa fim ceea ce vrem ca ceilalti sa fie si sunt convins ca succesul ne va incununa sufletul, patria. Pentru a nu ramane doar o fraza tot repetata de mai multe persoane, chiar fa asta si vei observa schimbarile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: