„Decizii radicale pentru oameni inteligenti” (A. Szekely)

Am ales titlul „Decizii radicale pentru oameni inteligeti” precum titlul cartii lui Andy Szekely pentru a exprima, pe scurt si clar ca o sculptura de a lui Brancusi, lasand „materia sa spuna ce nu se poate rosti” (C. Brancusi).

Ne regasim in Romania, spatiul denumit si carpato-danubiano-pontic, „p-aici” cum spune Teo (stand-up), in partea de est a Europei Centrale. Ce frumos! Avem patru anotimpuri, 20 de milioane de oameni. Tara unde exista smecheria (d-aia mare!) si dorul. Un loc al antitezelor. Al oamenilor extrem de inteligenti sau extrem de prosti. Liniar vorbind, avem un echilibru aproape perfect!

Acest articol vrea sa transmita un singur si simplu mesaj: De ce ne complicam existenta, introducand in „viata noastra” elemente care nu sunt de aici?

Concret, de ce avem nevoie de lucrurile altora? Traim in zona in care au trait oameni dintotdeauna si s-au descurcat cu ce au gasit. DE CE avem palmieri in orase? De ce platim mai mult pe ceva ce stim ca nu e durabil? De ce sa ne cumparam masini scumpe care sunt foarte scumpe la intretinere?

Nu vad logica unor administratii locale de a cheltui de 100 de ori mai multi bani pe ceva care costa foarte mult sa il intretii si al carui final e inevitabil. Tare sunt curios ei cum vad logica asta. Si mai ales: o vad?

Cu parere de rau sustin ca ne meritam imaginea. Amin!palmieriipalmieri2IMAG1449[1]

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: