Cu ce m-a ajutat pe mine Rotaract

Dragilor,

Scriu acest articol pentru ca in ultima vreme Rotaractul a fost singura mea preocupare. Chartarea clubului Rotaract Varana din Focsani se aproapie, mai fiind doar doua zile pana cand aceasta se va intampla.

Rotaract este o organizatie internationala dedicata tinerilor cu varstele cuprinse intre 18 si 30 ani si nu este altceva decat un proiect al clubului Rotary. Mergand pe premiza ca ucenicul isi va depasi maestrul, Rotaract s-a dezvoltat alaturi de Rotary, reusind sa insumeze mii de cluburi pe intreg mapamondul.

Rolul acestor cluburi este de a contribui la buna dezvoltare a comunitatilor din care provin, alaturi de Rotary. De-a lungul timpului am primit de mai multe ori intrebarea: „Si tie ce iti iese?”. Pai, sa vedem ce mi-a „iesit” pana acum:

In primul rand, in intermediul Rotaract vei reusi sa gasesti tineri cu viziuni comune tie. Tineri care in loc sa isi piarda timpul liber degeaba prefera sa vina cu idei ce nu ii afecteaza in mod direct pe ei ci pe semenii lor! Deci, networking-ul este un imens castig si se realizeaza gratis!

Faptul ca iti petreci timpul liber intr-un mod activ, atat fizic, dar si intelectual, este de asemenea un mare castig. Esti pus in fata unor situatii inedite, unice, ce te ajuta se devii liderul de maine. Deci, empowerment-ul este un alt imens castig, realizat gratis!

Trecand peste partea „teoretica”, vreau sa relatez castigul meu personal:

Experienta mea moldoveneasca s-a concretizat prin intermediul Rotaractului! De la gasirea cazarii si pana la gasirea unui partener, de la experinte voluntare pana la aparitia la Moldova 1 TV nu a fost decat un pas. Cunostintele facute prin intermediul proiectelor din cadrul Rotaract in care m-am implicat, colegii de la Chisinau si cei pe care i-am cunoscut prin intermediul acestora m-au ajutat sa imi imbogatesc bagajul experientelor. De asemenea, clubul Rotary Traverse City a fost foarte primitor sau chiar clubul Lions Wien.

Asadar, concluzionand, implicarea in cadrul proiectelor, timpul utilizat sau cotizatia achitata, se recupereaza insutit, dar toate sunt la momentul potrivit.

Sunt convins ca nimic nu e intamplator!

 

r1 r2 r3

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: