Chartarea clubului Rotaract Varana din Focsani

Orasul Focsani, patria vitei de vie si a vinului, orasul recunoscut pentru pastrarea secretului lui Bachus, are de acum o noua organizatie ce se pune la dispozitia societatii!

Clubul Rotaract Varana Focsani va fi chartat pe 15 mai, orele 15:00, in cadrul Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia”, aducand laolalta membri ai cluburilor Rotary si Rotaract din intreg Districtul 2241 Romania & Republica Moldova. Tinerii vranceni au format acest club pentru a veni in ajutorul clubului „nas”, Rotary Varana Focsani, dar si pentru a largi sfera actiunilor sociale din judetul Vrancea.

Am onoarea sa fiu primul presedinte al acestui club si ma bucur enorm ca am reusit sa pun la aceeasi masa, alaturi de mine, 16 tineri entuziasti, activi si dornici sa produca schimbari printre noi. Deviza Rotary „A servi mai presus de sine” ne ghideaza in ceea ce facem si cu ajutorul tuturor vom construi o lume mai buna si mai unita.

 

Despre Rotaract

Rotaract este un club sponsorizat de Rotary, pentru tineri cu varste între 18 si 30 de ani. Cluburile Rotaract au ca si arie de actiune comunitatile in care se afla si sunt sponsorizati de un club Rotary local. Asta ii face adevarati “parteneri in serviciu” si membri cheie în familia Rotary. Rotaract a devenit un fenomen la nivel international, insumand peste 7000 de cluburi in peste 165 de tari. Cu o asemenea amploare, Rotaract reprezinta unul din cele mai semnificative si cu o dezvoltare continua din programele Rotary. Toate eforturile Rotaract sunt atat la nivel local, dar si districtual, cu membri care se adreseaza nevoilor sociale si fizice ale comunitatii din care provin, promovand totodata ințelegerea internationala si pacea intr-un context de prietenie si serviciu.

Rotaract este un club nascut ca un program al Rotary International, menit sa implice tinerii in activitati constructive, din care pot învata la fiecare pas cate ceva, ajutand in acelasi timp societatea din care fac parte. In majoritatea oraselor lumii vei găsi cate un club Rotary si –sub tutela sa – un club Rotaract implicat adanc în nevoile si in atributele societatii inconjuratoare. Rotaract inseamna „Rotary in action”, un nume care – analizat cu atentie si fara prejudecati – spune cam tot ce e nevoie sa fie spus: energie tanara pusa in slujba ideii de “Service Above Self”.

Principalul obiectiv al unui club Rotaract este pregatirea profesionala a membrilor sai. Aceasta se face prin actiuni culturale, social-umanitare de dezvoltare a comunitatii care lasa organizatorii cu un bagaj de experiente relevante pentru activitatile urmatoare. Cu alte cuvinte, Rotaract este locul unde poti experimenta, poti face intr-un mediu relativ sigur, acele greseli minore pe care nu ai vrea sa le faci intr-un moment de rascruce din viata. E locul unde, conducand un proiect, vei face primele greseli de comunicare – dar le vei face intre prieteni si nu le vei repeta ca CEO al unei companii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: