A fi sau a nu fi… musulmanism la noi in tara?

Adopt o pozitie oficiala prin intermediul acestui site si, mai exact, al acestui articol, pe care mi-o asum cu toate urmarile ei. Nu sunt fanul Bisericii Ortodoxe Romane, voi vorbi doar de filosofia relgioasa care ne influenteaza.

Actualitatile ne fac sa ne gandim mai bine la ce avem, la ce am putea avea si la ceea ce vom avea de facto. Traim in Romania, o tara cu o istorie impresionanta si cu o populatie uniforma pe hartie, dar totusi atat de variata…

romania___crucea_de_fier___trezeste_te_by_avatarcj_acj-d5tg2xnEvenimentele curente prin care imigranti musulmani iau cu asalt Europa, comunitatea musulmana din Romania cu sprijinul statului nostru laic care conlucreaza foarte bine si cu Biserica Ortodoxa, pun bazele celei mai mari moschei chiar pe teritoriul cel mai semnificativ al ortodoxismului. Toate acestea intr-o perioada atat de scurta de timp.

Istoria noastra, prezentul sunt strans legate de practicile ortodoxe pe care le avem intiparite in comportamentele si gandirile noastre. Aici este spatiul in care s-a format “dorul”, unde Stefan cel Mare a ridicat peste 30 de temple dedicate ortodoxismului. E acelasi lucru ca la arabi, doar ca pe religia noastra. De ce in “linistea” noastra sa introducem biserica celor care au inventat “kitschul”??? De ce sa ii introducem in sistemul nostru locativ, referindu-ma la tara, pe cei care omoara zilnic in numele credintei lor? Stati acolo, oamenilor!

Mie imi este suficient sa vad cateva femei imbrobodite din cap pana in picioare, nu vreau sa ma lovesc de ele pe strada la tot pasul pentru ca in numele credintei… ele nu muncesc.

Inteleg sa ne iubim aproapele, sa ne respectam si sa ne ajutam, dar ca sa putem avea grija celorlalti trebuie intai sa avem propria noastra grija! Putem avea grija lor tocmai neprimindu-i intre noi. Nu vrem sa ii facem sa se simta prost Duminica, cand clopotele noastre vor rasuna sau de sarbatori cand noi vom avea bucurie in suflet doar pentru ca sarbatorim un Sfant. Nu vrem sa se simta prost cand noi ne vom uita ciudat la ei in timp ce se roaga pe strada. Noi vrem sa ne pastram credinta in suflet si sufletul il vrem cat mai pur. Nu vrem sa fim influentati, nu vrem sa devenim rai incercand, de fapt, sa fim buni.

Nu pot sa transmit mai departe vorba pe care am primit-o si eu cand m-am mutat in Chisinau: “Stai, cheltuie banii pe care ii ai la tine, iar apoi pleaca inapoi la tine acasa!”

Avem exemple in atatea tari vestice care au dat drepturi imigrantilor arabi, iar acum merg cu frica pe propriile strazi. Vreau sa fim precum rusii in situatia de fata si sa spunem ca Romania este a romanilor, iar imigrantii trebuie sa fie cu adevarat privilegiati pentru a fi aici si nu invers. Mai mult, daca ei nu sunt de acord cu construirea Bisericilor Crestine in tarile lor, atunci sa nu aiba pretentia sa faca asa ceva in spatiul nostrum romanesc!

 

PS: Daca nu aveam niste eroi in trecut, acum Europa toata se inchina la Allah!

islam1-280x200

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: